Vendrell Olivella "La Volta" Métode Tradicional Brut Nature 75cl

Vendrell Olivella "La Volta" Métode Tradicional Brut Nature 75cl

Nimi: Vendrell Olivella "La Volta" Métode Tradicional Brut Nature 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724

Aastakäik: 2017

Mari: 55% Xarello, 30% Macabeo, 15% Parellada

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1471

Hind: 20.10

Hinnaklass:

Vendrell Olivella La Volta Brut Nature on valmistatud 55% Xarello, 30% Macabeo ja 15% Parellada viinamarjadest, mis on korjatud eranditult Mas Goma veinimõisa oma aedadest. Valmistatud šampanjameetodil (Métode Tradicional), teistkordne kääritamine pudelis kestab minimaalselt 30 kuud (Gran Reserva). Veinile ei ole lisatud suhkrut (dosage), naturaalne jääksuhkur on alla 3 grammi liitri kohta.

Värvuselt selge ja särav kahvatu kollane, peen ja püsiv mull moodustab tiheda ja püsiva vahu. Aroom on äärmiselt kompleksne, eristuvad pikaajalise pudelis küpsemise tulemusel tekkinud või ja rösti aroomid, lisaks roheliste puuviljade nüansid. Maitses segunevad veini küpsemisel tekkinud rösti ja pähkli noodid värskete puuviljade ja tsitruste nüanssidega, järelmaitse on avar, lopsakas ning püsiv.

Vein sobib väga paljude erinevate roogadega, väga gastronoomiline ja universaalne toiduvein, saab hakkama ka kõige keerukamate maitsetega, ideaalne nii eelroogadega kui ka põhiroogadega. Serveerida koos tugevamaitselise grilitud või küpsetatud kalaga (lõhe, hiidlest, makrell, sardiinid), sashimiga, hispaaniapärase kalahautisega, kalaterriiniga, paellaga, risottoga, ahjus küpsetatud kodulinnulihaga jne. Soovitatav serveerimistempratuur on 10-12 kraadi.

Mas Gomà 22 hektari suurune veinivaldus asub Penedèsi piirkonna südames, Les Cabanyes'is, 50 km Barcelonast lõunasse. Veinipuud on väga vanad, kõige nooremad umbes 40 aastat ja vanimad ligi 75 aastat vanad. Veinipuud annavad väga kõrgekvaliteedilist saaki ja neil on looduslikult madal saagikus. Vendrelli perekond on viinamarjakasvatusega piirkonnas tegelenud juba 16. sajandist saadik, Mas Gomà valdused ostsid nad 1916. aastal, 2009. aastal alustati ka oma nime all veini tootmist. Tegemist on tõelise käsitöö-veinimajaga, nende aastane toodang on kokku vaid 40,000 pudelit.

Decanter 95 p (2011 aastakäik)