Nimi: Vendrell Olivella "La Planta" Métode Tradicional Brut 75cl
Riik/regioon: Hispaania, Penedes
Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724
Aastakäik: 2017
Mari: 45% Xarello, 45% Macabeo, 10% Parellada
Alkoholisisaldus: 11,5% vol.
Tootekood: 1470
Hind: 18.90
Hinnaklass: €
Vendrell Olivella La Planta on valmistatud 45% Xarello, 45% Macabeo ja 10% Parellada viinamarjadest, mis on korjatud eranditult Mas Goma veinimõisa oma aedadest. Valmistatud šampanjameetodil (metode tradicional), teistkordne kääritamine pudelis kestab minimaalselt 24 kuud (reserva), veini settelt eemaldamine toimus märtsis 2018. Dosage on 7,75 grammi liitri kohta ning happesus 5,5 grammi liitri kohta.
Värvuselt rohekate varjunditega kahvatu kollane, mull on äärmiselt peen ja püsiv. Aroom on väga puhas, selge ja värskendav, tunda on valgeid lilli, rohelise õunu, toorest ploomi ja värskeid ürte. Maitse on puuviljaline ja värske, tunda on särtsakat õuna, tsitruselisi ja õrna rösti nooti. Delikaatne ja kreemine tekstuur, suurepärane tasakaal puuviljasuse ja happesuse vahel. Kauakestev järelmaitse.
Serveerida aperitiivina või laia valiku toitudega: artišokid, kitsepiima juustud, erinevad mereannid (kalapirukas), kreemiste kastmetega toidud, meranni tempurad, tortilla, riisi toidud (paella, risotto jne), salatitega mis sisaldavad puuvilju (õun, viinamarjad, apelsin jne) ja loomulikult tapase valikuga. Brut Original sobib ka mitmesuguste magustoitudega - just rikkalikult magusate dessertidega, kreemiga pagaritoodetega ja jäätistega. Soovitav serveerimistempratuur 8-9 kraadi.