Vendrell Olivella "El Creuer" Métode Tradicional Brut Nature 75cl (Organic)

Vendrell Olivella "El Creuer" Métode Tradicional Brut Nature 75cl (Organic)

Nimi: Vendrell Olivella "El Creuer" Métode Tradicional Brut Nature 75cl (Organic)

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724

Aastakäik: 2016

Mari: 60% Xarello, 40% Macabeo

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1473

Hind: 22.60

Hinnaklass:

Vendrell Olivella "El Creuer" Organic Brut Nature on valmistatud 60% Xarello ja 40% Macabeo viinamarjadest, mis on korjatud eranditult Mas Goma veinimõisa "organic certified" veiniaedadest. Vein valmistatakse šampanjameetodil (Métod Tradicional), teistkordne käärimine toimub pudelis ja vein küpseb pudelis settel minimaalselt 40 kuud (Gran Reserva). Dosage'i ei ole, suhkrut ei lisata, naturaalne jääksuhkur on alla 3 g/l kohta, happesus 5,7 grammi liitri kohta.

Värvuselt kahvatu kollane, elava sädelusega. Peen ja püsiv mull moodustab klaasis ilusa krooni. Aroom on intensiivne ja kompleksne, eristuvad aprikoos, pirn, tsitrused ja aromaatsed ürdid. Maitse on mineraalne ja värskendav, üllatavalt jõulise struktuuriga, kreemine ja ümar lõppmaitse, milles õrn ja elegantne röstine küpsemise noot.

Veini unikaalne stiil võimaldab seda serveerida mitmete erinevate käikude juurde: ideaalne aperitiiv, värsked salatid, lihast või kalast kergemad eelroad, põhiroogadest sobib mereandidega, õrnsoolatud lõhega, küpsetatud linnulihaga või küpsetatud kvaliteetse merekalaga, keskmiselt küpsete juustudega. Soovituslik serveerimistempratuur on 10 - 12 kraadi.

Mas Gomà 22 hektari suurune veinivaldus asub Penedèsi piirkonna südames, Les Cabanyes'is, 50 km Barcelonast lõunasse. Veinipuud on väga vanad, kõige nooremad umbes 40 aastat ja vanimad ligi 75 aastat vanad. Veinipuud annavad väga kõrgekvaliteedilist saaki ja neil on looduslikult madal saagikus. Vendrelli perekond on viinamarjakasvatusega piirkonnas tegelenud juba 16. sajandist saadik, Mas Gomà valdused ostsid nad 1916. aastal, 2009. aastal alustati ka oma nime all veini tootmist. Tegemist on tõelise käsitöö-veinimajaga, nende aastane toodang on kokku vaid 40,000 pudelit.