Vendrell Olivella Cava Organic Brut Nature 75cl

Vendrell Olivella Cava Organic Brut Nature 75cl

Nimi: Vendrell Olivella Cava Organic Brut Nature 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724

Aastakäik: 2013

Mari: 50% Xarello, 30% Macabeo, 20% Parellada

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1473

Hinnaklass:

Vendrell Olivella Organic Brut Nature on valmistatud 50% Xarello, 30% Macabeo ja 20% Parellada viinamarjadest, mis on korjatud eranditult Mas Goma veinimõisa "organic certified" veiniaedadest. Vein valmistatakse šampanjameetodil, teistkordne käärimine toimub pudelis ja vein küpseb pudelis settel minimaalselt 36 kuud (Gran Reserva). Dosage'i ei ole, suhkrut ei lisata, naturaalne jääksuhkur on alla 3 g/l kohta, happesus 5,7 grammi liitri kohta.

Värvuselt kahvatu kollane, elava sädelusega. Peen ja püsiv mull moodustab klaasis ilusa krooni. Aroom on intensiivne ja kompleksne, eristuvad aprikoos, pirn, tsitrused ja aromaatsed ürdid. Maitse on mineraalne ja värskendav, üllatavalt jõulise struktuuriga, kreemine ja ümar lõppmaitse, milles õrn ja elegantne röstine küpsemise noot.

Veini unikaalne stiil võimaldab seda serveerida mitmete erinevate käikude juurde: ideaalne aperitiiv, värsked salatid, lihast või kalast kergemad eelroad, põhiroogadest sobib mereandidega, õrnsoolatud lõhega, küpsetatud linnulihaga või küpsetatud kvaliteetse merekalaga, keskmiselt küpsete juustudega. Soovituslik serveerimistempratuur on 10 - 12 kraadi.


Mas Gomà 20 hektari suurused veinivaldused asuvad Penedèsi piirkonna südames - Les Cabanyes'is. Veinipuud on kõik vanad, üle 60 aasta vanused, mis annavad kõrge kvaliteedilist saaki, millel on looduslikult madal saagikus. Vendrelli perekond on veini valmistamisega piirkonnas tegelenud 16. sajandist saadik, aga Mas Gomà valdused ostsid nad 1916. aastal. Tegemist on tõelise käsitöö veinimajaga, nende aastane toodang on kokku vaid 40,000 pudelit.