Vendrell Olivella Cava Natural Brut Nature 75cl

Vendrell Olivella Cava Natural Brut Nature 75cl

Nimi: Vendrell Olivella Cava Natural Brut Nature 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724

Aastakäik: NV (2014)

Mari: 100% Xarello

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1474

Hinnaklass:

Vendrell Olivella Natural Brut Nature on cavade maailmas unikaalne meistriteos: veinis ei ole grammigi sulfiteid ja veinile ei ole lisatud grammigi suhkrut - 100% naturaalne cava. Veini valmimise protsessi praktiliselt ei sekkuta. Vein valmib orgaaniliselt kasvatatud 100% Xarello viinamarjadest, mis on korjatud Mas Goma veinimõisa ühest üksikaiast.

Valmistatud šampanjameetodil - teistkordne kääritamine pudelis minimaalselt 15 kuud (Reserva). Veinil on naturaalne jääksuhkur alla 2 grammi liitri kohta, happesus 5,9 grammi liitri kohta, sulfiteid ei ole lisatud veinile ei pudeldamise hetkel ega kogu veinivalmistamise protsessi ajal.

Värvuselt rohekate helkidega kahvatu kollane, peen ja püsiv mulliniit moodustab klaasis veini pinnale ilusa krooni. Aroom on väga puhas ja karge, eristuvad valged lilled, roheline õun, hapukas pirn, värskelt niidetud muru. Maitse on värskelt puuviljaline, heas tasakaalus happesus, hästi integreeritud mull, kreemijas tektuur, õrn rösti noot, väga pikk ja püsiv järelmaitse.

Serveerida aperitiivina või mitmesuguste värskete salatite ja eelroogadga, tugevamate  juustudega, austritega või koorikloomadega, bruchettadega, linnuliha pate'ga või foie gras'ga. Vein sobib hästi neile, kellel on tundlikkus sulfitite suhtes ja kes soovivad nautida võimalikult naturaalset toitu ja jooki. Soovitan serveerimistempratuur on 10-12 kraadi.

Mas Gomà 20 hektari suurused veinivaldused asuvad Penedèsi piirkonna südames - Les Cabanyes'is. Veinipuud on kõik vanad, üle 60 aasta vanused, mis annavad kõrge kvaliteedilist saaki, millel on looduslikult madal saagikus. Vendrelli perekond on veini valmistamisega piirkonnas tegelenud 16. sajandist saadik, aga Mas Gomà valdused ostsid nad 1916. aastal. Tegemist on tõelise käsitöö veinimajaga, nende aastane toodang kokku on vaid 40,000 pudelit.