Vendrell Olivella Cava "Natural" Brut Nature 75cl

Vendrell Olivella Cava "Natural" Brut Nature 75cl

Nimi: Vendrell Olivella Cava "Natural" Brut Nature 75cl

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Vendrell Olivella - Mas Goma 1724

Aastakäik: 2015

Mari: 100% Xarello

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1474

Hinnaklass:

Vendrell Olivella Natural on unikaalne vein, mis valmistatakse 100% Xarello viinamarjadest, mis on korjatud ühest väiksest bio-sertifitseeritud veiniaiast (single-vineyard). Veini valmistamise protsessi sekkutakse minimaalselt ja loodusel lastakse teha oma tööd, kääriimisprotsessi alustamiseks ei kasutata pärmikultuure, protsess algab iseenesest viinamarjades looduslikult esineva pärmi abil, veini valmistamise protsessis ei kasutata ühtegi keemilist komponenti. Veini teistkordne käärimine toimub pudelis ja vein küpseb pudelis minimaalselt 15 kuud, veinile ei ole lisatud ühtegi grammi suhkrut (dosage) ega sulfiide, naturaalne jääksuhkur veinis on vähem kui 2 grammi liitri kohta, happesus 5,96 g/l kohta.

Veinil on rohekate varjunditega kahvatu-kollane värvus, väga peen ja püsiv mull moodustab koheva vahukrooni. Aroom on väga värske ja puhas, domineerivad aromaatsed puuviljad nagu küps pirn ja õun, floraalne nüanss toob värskust veelgi. Maitses on intensiivne puuviljasus, mida tasakaalustab elegantne happesus, vein on balansseeritud ja kompleksne, mull on hästi integreeritud ja loob taustal hea elava energia. Järelmaitse on kauakestev ja elegantne, kreemika struktuuriga, eristuvad värsked ürdid, delikaatne röstisus, suurepärane värskus.

Äärmiselt mitmekülgne vein, mis sobib väga laia valiku toitudega. Veini võib nautida ilma toiduta, sobib hästi aperitiivina, suurepärane kaaslane erinevate värskete suupistetega, samuti mereandidega: värsked kvaliteetsed austrid, hautatud sinimerekarbid, küpsetatud koorikloomad. Tugevama maitsega toitudest serveerida koos tomati-küüslaugu bruchettaga, maksa pate'ga, praetud hanemaksaga, keskmiselt küpsete juustudega.

Mas Gomà 20 hektari suurused veinivaldused asuvad Penedèsi piirkonna südames - Les Cabanyes'is. Veinipuud on kõik vanad, üle 60 aasta vanused, mis annavad kõrge kvaliteedilist saaki, millel on looduslikult madal saagikus. Vendrelli perekond on veini valmistamisega piirkonnas tegelenud 16. sajandist saadik, aga Mas Gomà valdused ostsid nad 1916. aastal. Tegemist on tõelise käsitöö veinimajaga, nende aastane toodang on kokku vaid 40,000 pudelit.