Quadrille de Langlois-Chateau, Cremant de Loire Extra Brut 75cl

Quadrille de Langlois-Chateau, Cremant de Loire Extra Brut 75cl

Nimi: Quadrille de Langlois-Chateau, Cremant de Loire Extra Brut 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Loire

Tootja: Langlois-Chateau

Aastakäik: 2008

Mari: 60% Chenin, 15% Chardonnay, 15% Cabernet Franc, 10% Pinot Noir

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 114

Hinnaklass:

Langlois-Chateau valmistab aastakäigu cremant'd vaid väga erakordsetele aastatel. Oma nime "Quadrille" on see vein saanud traditsioonilise rühmatantsu järgi, millest võtavad osa 4 inimest. Samuti nimetatakse "Quadrille'iks" hobuste treeningharjutust, mis on mõeldud spetsiaalselt 4 hobusele. See erakordne cuvée on valmistatud harmoonilise seguna 4 erinevast viinamarjasordist: 60% Chenin, 15% Chardonnay; 15% Cabernet Franc ja 10% Pinot Noir. Viinamarjasordid on korjatud 4-lt suurepäraselt "terroir'lt" Saumur'i regioonist: Saint Hilaire Saint Florent (kriidi-tahvelkivi segune pinnas; Montreuil-Bellay (kriidi-savi segune pinnas); Saint Leger de Montbrillais (kriidine pinnas) ja Dampierre-sur-Loire (kriidi-tahvelkivi segune pinnas).

Viinamarjad koristatakse käsitsi, kasutades vaid väikeseid korve, mis mahutavad 25 kg, vältimaks marjade purunemist. Pressimine on väga õrn, kasutatakse vaid esimest pressi, mis on väga selge ja kõrge kvaliteediga. Alkoholkäärimine leiab aset väikestes roostevaba terasest vaatides 18 kraadi juures, tagades veinile kõrge vananemispotentsiaali (umbes 10 - 15 aastat), teistkordne fermentatsioon kontrollitud temperatuuril annab veinile rikkaliku ja aromaatse iseloomu. Lõpuks küpseb vein minimaalselt 4 aastat Langlois-Chateau "tufa" kivist veinikeldrites, aastakäik 2008 on pudelis küpsenud vähemalt 8 aastat.

Veinil on imeline peen mull, ilus kuldne värvus ja jõuline aroom, milles tunda kuivatatud puuvilju, sarapuupähkleid ja akaatsiamett. Maitselt väga elegantne ja hea tasakaalustatusega. Väljendab suurepäraselt erinevate pinnasetüüpide ja aastakäigu omapärasid. Ideaalne serveerida pidulikel vastuvõttudel, oma täidlase iseloomu poolest sobib väga hästi nii suupistete, põhiroogade ja isegi dessertidega. Serveerida 10 kraadi juures.