Langlois Cuvée Carmin Dry, Vin Mousseux de Qualité Rouge 75cl

Langlois Cuvée Carmin Dry, Vin Mousseux de Qualité Rouge 75cl

Nimi: Langlois Cuvée Carmin Dry, Vin Mousseux de Qualité Rouge 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Loire

Tootja: Langlois-Chateau

Aastakäik: NV

Mari: 100% Cabernet Franc

Alkoholisisaldus: 13% vol.

Tootekood: 108

Hinnaklass:

Langlois-Chateau Carmin Dry on delikaatse mulliga punane vein, mida valmistatakse Loire Valley veinipiirkonnale omaste traditsiooniliste meetodite järgi. Carmin Dry valmistatatakse 100% Cabernet Franc viinamarjadest ja vein väljendab selgelt marjasordile omast puuviljasust ja mahlakust. Montreuil Bellay kriidisel ja Puy Notre Dame'i savi-kriidisel pinnasel kasvanud viinamarjad valitakse suure hoolega ja need korjatakse oma küpsuse tipul.

Veini valmistamine algab lühikese 8 päeva pikkuse marjakesta-mahla leotusega, selle käigus tuleb esile just Cabernet Franc'i puuviljasus ja tanniinide eraldumine on minimaalne. Erinevatest aedadest korjatud marjadest valmistatatakse eraldi veinid. Pärast esimest käärimist roostevaba terasest mahutites segatakse eri aedade veinid omavahel ja segu villitakse vahuveini pudelisse. Teine käärimine toimub juba pudelis ja selle tulemuseks on õrn mull. Vein küpseb pudelis jahedates veinikeldrites 18 kuud, selle aja jooksul omandab vein kordumatu peenuse ja elegantsi, samas kaotamata oma puuviljasust. Carmin Dry on Loire'i oru veinivalmistamise ajaloo pärand. Seda veini valmistati aastakümneid väga väikestes kogustes ja see oli tuntud vaid siinse piirkonna inimestele.

Tänaseks on veini avastanud paljud veinisõbrad nii Prantsusmaal kui ka välisriikides just täna oma originaalsusele ja värskusele. Carmin Dry iseloomustamiseks võib rõhutada tema mahlakate punaste puuviljade karakterit koos kordumatu värskusega, äärmiselt tasakaalustatud vein. Vein on "kuiv", maitselt pehme, siidine ja harmooniline, väga elegantse, delikaatse mulliga. Külmalt ideaalne aperitiiv, sobib väga hästi küpsetiste ja dessertidega, eriti magustoitudega, mille valmistamiseks on kasutatud värskeid puuvilju või metseamarju. Äärmiselt põnev kombinatsioon šokolaadiga. Soovitav serveerimistemperatuur on 8 - 10 kraadi ning vein on parim joomiseks 2 - 3 aasta jooksul.