La Planta, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl (BIO)

La Planta, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl (BIO)

Nimi: La Planta, Métode Tradicional Brut Nature, Mas Goma 1724 75cl (BIO)

Riik/regioon: Hispaania, Penedes

Tootja: Mas Goma 1724

Aastakäik: 2019

Mari: 60% Macabeo, 40% Xarello

Alkoholisisaldus: 11,5% vol.

Tootekood: 1470

Hind: 20.10

Hinnaklass:

La Planta on valmistatud 60% Macabeo ja 40% Xarello viinamarjadest, mis on korjatud eranditult Mas Goma veinimõisa "orgaaniliselt sertifitseeritud" aedadest. Viinamarjad on korjatud kõik käsitsi, valitakse vaid parima kvaliteediga kobarad, vajadusel selekteeritakse isegi mari-mari haaval. Vein on valmistatud šampanjameetodil (metode tradicional), esimene fermentatsioon roostevaba terasest mahutites, seejärel seisab vein 3 kuud terastankides koos pärmisettega, teistkordne kääritamine pudelis koos pärmisettega kestab minimaalselt 24 kuud, veini settest eemaldamise käigus hoitakse osa setet pudelis alles, et säilitada maksimaalselt veini naturaalsust, seetõttu on vein ka veidi "hägune" ehk Katalaani keeles "térbol". Cloudy Brut Nature.

Värvuselt rohekate varjunditega kahvatu kollane, mull on äärmiselt peen ja püsiv, kergelt hägune. Aroom on väga puhas, selge ja värskendav, tunda on valgeid lilli, kummelit, värsket sidrunit, fenkolit, delikaatne lubjakivine mineraalsus. Maitse on puuviljaline ja värske, tunda on rohelist pirni, basiilikut, münti ja õrna rösti nooti. Delikaatne ja värskendav tekstuur, suurepärane tasakaal puuviljasuse ja happesuse vahel, väga kauakestev järelmaitse.

Serveerida aperitiivina või erinevate eelroogadega, sobib hästi artišokiga, kitsepiimast juustudega, erinevate mereandidega, krõbeda koorikuga pirukatega, kreemise kastmega pastaga, meranni tempura'ga, tortilladega, riisitoitudega (paella, risotto jne), salatitega mis sisaldavad puuvilju (õun, viinamarjad, apelsin jne) ja loomulikult tapas'e valikuga. Sobib ka mitmesuguste magustoitudega, eriti sobib just rikkalikult magusate dessertidega, kreemiga pagaritoodetega ja jäätistega. Soovitav serveerimistempratuur 8-9 kraadi.