Gusbourne Blanc de Blancs "Late Disgorged", English Sparkling Wine, Kent 75cl

Gusbourne Blanc de Blancs "Late Disgorged", English Sparkling Wine, Kent 75cl

Nimi: Gusbourne Blanc de Blancs "Late Disgorged", English Sparkling Wine, Kent 75cl

Riik/regioon: Suurbritannia, Kent

Tootja: Gusbourne Estate

Aastakäik: 2007

Mari: 100% Chardonnay

Alkoholisisaldus: 12% vol.

Tootekood: 135

Hinnaklass: €€€

Gusbourne on Inglismaa üks prestiižemaid šampanja meetodil vahuveini valmistajaid. Eelmisel aastal valis International Wine & Spirits Competition (IWSC) Gusbourne Inglismaa parimaks veinitootjaks („English Wine Producer of the Year"). Nende veinid on hetkel lisaks koduturule esindatud vaid Itaalias ja Eestis.

Viinamarjad koristatakse eranditult käsitsi oktoobri alguses. Kogu toodang valmistatakse ainult oma aedade viinamarjadest, mis pressitakse täiskobaratena. Kääritamine toimub kontrollitud temperatuuril terasmahutites kuni kolm nädalat. Piiratud kogus veini suunatakse väikestesse tammevaatidesse, mida kasutatakse hiljem lõpliku segu tegemiseks.

See 100% Chardonnay on olnud pudelis pärmisettel 70 kuud ning läbinud ka täieliku malolaktilise kääritamise. Aroom on rikkalik, tunda on pärmi ja röstsaia. Maitses on tunda meeldivat kreemisust, mett, röstsaia ning Inglise veinidele tüüpilist happesust. Samas väga värske, puhta ja pika järelmaitsega. Toodetud vaid mõnisada pudelit.

Gusbourne veinimaja asub Kagu-Inglismaal Kenti krahvkonnas Appledore külas 120 kilomeetri kaugusel Londonist. Neile kuulub Kentis 21 hektarit veiniaedu, kus pinnases on peamiselt savi ning sügavamal leidub ka liiva, merekarpe, liivakive ja rauamaake. Veiniaedade madal lõunapoolne asetus koos mere lähedusega (vähem kui 10 km) tagab viinamarjade regulaarse küpsuse. 2003 ostis Andrew Weeber Gusbourne valdused ning esimesed veinipuud istutati sellele järgneval aastal. Seega veini on seal valmistatud alates 2006. aastast.

Andrew eesmärk oli algusest peale teha midagi unikaalset ja pärast põhjalikke uurimustöid lasi ta veiniaeda istutada Burgundia kloonid, mis selle asukoha ja pinnasega ideaalselt sobivad. Burgundia kloonide saagikus on väga madal ning see võimaldab toota kõrge kvaliteedilist veini. Gusbourne valmistab šampanja meetodil kolme ainult aastakäigu vahuveini ning erakordsetel aastatel ka väga väikeses koguses kahte tavaveini.

Gusbourne veine serveeritakse Inglismaa parimates restoranides, hotellides ja eksklusiivsetes kaubamajades nagu näiteks Le Gavroche, Fat Duck, Dinner by Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, The Dorchester, Fortnum & Mason, Selfridges jne.

Decanter 18.5p
Decanter World Wine Awards - Gold
IWSC - Gold Outstanding
IWC - Gold