Cremant de Loire Rosé Brut 75cl

Cremant de Loire Rosé Brut 75cl

Nimi: Cremant de Loire Rosé Brut 75cl

Riik/regioon: Prantsusmaa, Loire

Tootja: Langlois-Chateau

Aastakäik: NV

Mari: 100% Cabernet Franc

Alkoholisisaldus: 12,5% vol.

Tootekood: 115

Hinnaklass:

Langlois Crémant de Loire Rosé valmistatakse 100% Cabernet Franc viinamarjadest, mis on kõige kõrgemalt hinnatud marjasort Loire oru punaste ja rosé veinide valmistamiseks. Cabernet Franc viinamarjad on korjatud Langlois-Chateau veiniaedadest Saumuri ümbrusest, Coudray-Macouard ja Montreuil-Bellay vaheliselt alalt, seal asuvad kõige paremad savi ja kriidikivi pinnasega aiad kogu piirkonnas.

Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse 25 kg mahutavatesse kastidesse ja transporditakse kiiresti pressimisele, marjad pressitakse väga õrnalt ja aeglaselt, mille tulemusena eralduvad aeglaselt marjadest värvikomponendid, andes veinile imeilusa lõheroosa varjundi. Vein valmistatakse samade meetodite järgi nagu "valge" Cremant de Loire. Esimene käärimine toimub 100 hektoliitri suurustes terasest mahutites, veini teistkordne käärimine leiab aset pudelis, mille vältel saadakse ka delikaatne mull. Vein küpseb pärmisettel pudelis jahedates veinikeldrites minimaalselt 18 kuud.

Veinil on särav lõheroosa värvus, väge peene ja püsiva mulliga. aroom on intensiivne, samas delikaatne, eristuvad virsikud, maasikad ja vaarikad, väge lilleline. Maitselt värske, puuviljaline, küllaltki täidlane, väga heas tasakaalus ja kauakestva lõppmaitsega. Ideaalne isutekitaja sissejuhatuseks elegantsele lõunale või õhtusöögile, suurepärane kaaslane erinevate külmade eelroogade ja suupistetega, külma singi või lihavalikuga, salatitega, hea kombinatsioon tugevama struktuuriga kalaga nagu suitsulõhega. Põnev kaaslane punastest marjadest valmistatud küpsetiste või marjadessertidega. Serveerida hästi jahutatuna 6 - 8 kraadi juures. Parim joomiseks 2 - 3 aasta jooksul pärmisettest eemaldamise kuupäevast.

Decanter World Wine Awards - Silver